Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pörgesd fel magad reggel!

2008.02.06
Pörgesd fel magad reggel
Arcunkat sem kíméli a korán kelés, duzzadt ajkakkal, a bedagadt szemhéjakkal, sötét karikákkal ébredhetünk ha nem tudjuk kialudni magunkat. Ébresszük finoman arcunkat is reggel.  Sötét karikák ellen tegyünk az arcra vizes vagy teás borogatást 15 percig. Majd felváltva meleg és hideg mosókesztyűt tegyünk a szemre. Ha még mindig látványos karikák vannak a szemeink alatt akkor, világos alapozóval is eltakarhatjuk a sötét árkokat, és egy pici pirosítóval színt adhatunk az arcnak.
Bedagadt szemek ellen az ujjhegyeinkkel többször nyomkodjuk meg a szem alatti tasakokat (az orr felöl haladjunk a halánték felé). Ezzel gyorsítjuk a nyirokcsomó vízlebontását a szövetekben. Fehér korrektorral igazítsuk a szemvonalat, világos szemhéjárnyékolással pedig a szemünket nagyobbíthatjuk optikailag.

Párnagyűrés ellen a nyitott ablak előtt finoman paskoljuk az arcunkat, az állunkat, és a homlokunkat. Ajkunkkal csücsörítsünk, tízszer mondjunk Q,U, I-t. Húzogassuk a szemöldököt föl-le, ezzel felébreszthetjük az izmokat. Használhatunk nappalra színező nappali krémet, ami jól fedi az arcbőrt.

Ha sápadt vagy reggel, akkor használj rózsaszín vagy világosbarna rúzst, s a száj körvonalát egy árnyalatnyival világosabb ceruzával húzzuk ki.