Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


5 parfümözési aranyszabály

2008.02.06

 

5 parfümözési alapszabály

Az illattrendek folyamatosan változnak, évszakonkét egyre újabb és újabb kompozíciók születnek, s mi is mást szeretünk télen és nyáron, tavasszal és ősszel. Egyetlen dolog viszont örök: az illatok az érzelmeinkre is hatnak és befolyásolhatják párválasztásunkat is, hiszen akinek a szagát sem bírjuk, nehezen teremtünk kapcsolatot. Vigyázzunk, hogy ne kerüljünk hasonló helyzetbe, ne fürödjünk meg a parfümünkben, hiszen pont az ellenkező hatást érhetjük el vele, mint amit szeretnénk. Vonzó illatfelhő helyett taszító kölniáradat lenghet körül minket.
Az 5 parfümözési alapszabály nőknek:

1., Csak keveset és finoman! Ne fújjunk magunkra sokat, és ne is permetezzük az illatot az egész testünkre! Szorítkozzunk azokra a területekre, ahol az erek közelebb vannak a bőrhöz, ezáltal a parfümünk egész nap pulzálni fog.
2., A nap folyamán ne ismételjük folyamatosan a fújkodást, mert attól, hogy a saját orrunk kifárad, és nem érezzük az illatot, másoké nem biztos, s a legtöbb ember nem szeret hatalmas illatfelhőkben megfulladni.
3., Reggelente sokkal kényesebb az orrunk az illatokra, így a testesebb illatokból kevesebbet tegyünk magunkra ilyenkor, mint az esti szórakozáshoz.
4., Ne dörzsöld szét az illatot a bőrön, mert összetöröd az illatmolekulákat, s a parfüm elveszíti az eredeti jellegét és egészen más hatást kelt.
5., Ne feledd el Coco Chanel aranyigazságát sem: "Minden olyan testrészünkre fújjunk parfümöt, ahol szeretnénk, hogy megcsókoljanak!" ;)